Hoe fijn zou het zijn….

Wanneer je niet meer belemmerd zou worden door de nare gedachten die door je hoofd heen spoken. Of deze gedachten nu gebaseerd zijn op situaties die daadwerkelijk gebeurd zijn of dat het at random gedachtes zijn over gebeurtenissen die eventueel nog gaan gebeuren, we hebben ze allemaal!

Alle ervaringen die wij hebben komen via onze zintuigen binnen in ons hoofd.

Zo hebben we positieve én negatieve ervaringen in het verleden maar zo hebben we ook ideeën (eigen gecreëerde verhaaltjes) over positieve én negatieve ervaringen in de toekomst.

Positieve vs. negatieve ervaringen

Opgeslagen positieve ervaringen kunnen voor ons werken. Wanneer we nare ervaringen opslaan in ons lange termijn geheugen kunnen we hier last van gaan krijgen doordat we er een beleving bij hebben in het hier en nu. Deze belevingen zijn gekoppeld aan onze zintuigen (zien, horen, voelen, ruiken, proeven) maar ook aan ons denken.

Blokkades

De negatieve lading en triggers die op deze negatieve ervaringen zitten zorgen er vaak voor dat we stageneren in onze ontwikkeling, ze vormen blokkades. Door deze blokkades hebben we strategieën ontwikkeld die ons belemmeren. Door middel van de MatriXmethode gaan we deze ervaringen ontladen en de triggers eruit halen.

De MatriXmethode

Met behulp van mijn begeleiding ontdek je zelf je eigen oplossing voor je probleem. Bij deze begeleiding stel ik de juiste vragen waardoor jij bij je eigen oplossing kunt komen. De strategie die jij onbewust gebruikt in het dagelijks leven, de boosdoener, verander je. Als je deze belemmerende strategie vervangt door een betere, eentje die je zelf bedenkt en daardoor naadloos bij jou past, lost het probleem vanzelf op. Voor altijd.

Gedoe tussen de oren

Deze methodiek is heel breed inzetbaar, je kunt bijvoorbeeld denken aan

  • Gedachten die een onbezorgde en relaxte zwangerschap/bevalling in de weg staan
  • Gedachten die je belemmeren in je persoonlijke ontwikkeling
  • Verstoord zelfbeeld
  • Faalangst
  • Pest ervaringen
  • Traumaverwerking
  • Angsten

Je hoeft je verhaal niet te vertellen

Het fijne van de MatriXmethode is dat het niet om de inhoud of oorzaak van het probleem gaat, maar om de strategie die je verandert. Je hoeft je verhaal dus niet te vertellen. Je bent alleen bezig met het onderzoeken en vervangen van de strategie. Je pakt het probleem dus bij de kern aan en daardoor is het effect blijvend. Met de nieuwe, veel efficiëntere strategie, voorkom je bovendien eventuele toekomstige problemen.

Eerst zien dan geloven!

Vaak ben je al binnen één consult (van een uur) van een probleem af, wanneer een issue dieper zit zijn er een aantal consulten nodig. Deze methodiek klonk mij te mooi om waar te zijn. Dan komt mijn nuchtere kant naar boven (jaja.. die heb ik ook 😉) ‘het zal wel’. Maar nadat ik het zelf ervaren heb ben ik om!

Nieuwsgierig?

Denk je nou ook ‘eerst zien dan geloven’ en ben je nieuwsgierig? Voel je welkom om mij een mailtje te sturen of mij te bellen voor het maken van een afspraak of wanneer je vragen hebt.